duminică, 23 noiembrie 2008

Utilizarile utilitarului CTTE

This page intentionally left blank.

CTTE este utilitarul pe care trebuie sa il folosesc pentru tema la IE. Atat. Si asta nu vine dupa nervi tociti ca se misca norisorii in pagina. Nu am cearcane si nu tip. E un mic efort de a intelege la ce e bun CTTE in lumea reala (adica lumea aia cu oameni care fac ceva ce le produce o oarecare placere sau ceva care le aduce niste bani cu care sa faca ceva care le face o oarecare placere sau bani cu care sa faca bani cu care sa ....).

Foloseste cineva asa ceva? Am inteles ca e un model interesant, dar inainte sa te apuci sa scrii cod, cand iti dai seama ca o sa iti ia ceva timp sa termini de scris acel cod, te gandesti ca poate ar trebui sa multumesca si pe altcineva produsul final. E un soft ok pentru un produs cu o singura versiune. Ai vazut ca merge, nu a lesinat nimeni de nerabdare sa vada ce face, te-au mai aplaudat unii pe ici pe colo, tu te-ai bucurat si atat. Cand repari buguri si faci o a ciunshpea versiune deja inseamna ca ai o menire in viata, cineva depinde de eforturile tale, ai o armata de oameni care asteapta ca tu sa faci masinaria si mai buna. Altfel de ce te-ai mai chinui? Si totusi numarul de download-uri la CTTE se inzeceste cand vine tema la IE.

Nu am nimic de zis legat de implementare. E un soft mare sris si mentinut de un singur om. Crapa in multe locuri si e de inteles. Am mai vazut soft-uri dezvoltate in mod asemanator, din multa pasiune, dar avand in spate si convingerea ca faci ceva util - vezi ANTLR. Pentru o comparatie cat se poate de elocventa intre cele 2 soft-uri: google ANTLR vs. google CTTE ...q.e.d

De fapt tot postul asta a plecat de la faptul ca pana in momentul in care am terminat de citit tutorialul de pe curs.cs nu intelesesem ce face CTTE. De fapt nu intelesesem de ce s-a chinuit cineva sa il faca.

Niciun comentariu: