luni, 12 ianuarie 2009

greyt idea

Desi inca sunt tanar, imi urmaresc cu atentie semenii si ma incanta sa vad entuziasmul celor mai mici ca mine. Stiu ca si eu eram asa..
Pe masura ce trece timpul si ma documentez mai mult in legatura cu lumea care ma inconjoara imi pierd entuziasmul. Lucrurile nu mai sunt frumoase.. naturale.. simple.
Eu am definit eleganta (din experienta proprie) ca fiind eficienta obtinuta prin simplitate. In ziua de azi se face compromis la cel putin una din cele doua.
Ma ingrijoreaza faptul ca mai ales in domeniu IT incercam sa facem lucrurile cat mai simple pentru ceilalti.. evident nu mai avem timp sa invatam sa folosim si aplicatii.. avem destule pe cap si asa.. trebuie sa fim buni la ceea ce facem noi zi de zi.. trebuie sa fim automati.
Ne straduim asa de mult sa gandim toate cazurile pentru ca utilizatorii sa nu mai gandeasca.. De fapt noi suntem destepti pentru ca majoritatea sa se prosteasca. Si apoi ne punem intrebari de ce e lumea asa..
Facem compromisuri de performanta pentru a obtine simplitatea.
Pe cealalta parte, pentru a obtine o performanta cat mai mare fortam lucrurile.. incercam sa depasim pana si limitele fizice. Complicam totul. Pornim de la adevaruri pe care le acceptam de bune, pentru ca nu ar avea sens sa reinventam roata.. nu?
Dar, daca nu o reinventam, si o luam ca atare, dar nu intelegem exact cum functioneaza, construind mereu pe ea, s-ar putea sa cedeze, fara ca noi sa ne dam seama. Aparitia unor probleme nu este foarte usor de depistat daca nu esti familiar cu temelia pe care construiesti. S-ar putea sa nici nu le observam.
Evident.. puteam sa va scriu despre niste tehnologii noi.. dar sunt sigur ca puteti sa cautati si singuri. Tehnologiile tot or sa apara.

Niciun comentariu: